Aurimas Margevičius: „Mūsų vizija – ne tik sėkminga, bet ir darni komanda“

08 birželio, 2021
photo

Marino grupė“ – jauna ir veržli įmonė, kurioje kiekvienas darbštus naujokas atras ne tik tobulėti skatinančius iššūkius, bet ir karjeros perspektyvas. „Marino grupė“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Aurimas Margevičius sutiko pasidalinti patirtimi apie lyderystę, darbą komandoje ir galimybę augti. Kokią naudą tai teikia darbuotojams ir įmonės klientams?

Lyderystės iššūkiai

Jau ne vienerius metus vadovaujamąjį darbą įmonėje „Marino grupė“ dirbantis A. Margevičius pasakoja: dideliame kolektyve iššūkių netrūksta. „Ne visada lengva susikalbėti su komanda. Visi mes skirtingi, su savo nuomonėmis ir interesais. Be to, esame sparčiai besiplečianti įmonė. Tai reiškia, kad komanda nuolat auga, atsiranda naujų kolegų, kuriems reikia prisitaikyti prie įmonės procesų“.

Pasak pašnekovo, vienas didžiausių iššūkių komandoje – paskirstyti darbus. „Čia reikia žmogaus pažinimo, abipusio susikalbėjimo. Jei komandos narys atlieka jam artimą, patinkantį darbą. Tada žmogus atsiskleidžia kaip darbuotojas ir matome geriausią rezultatą“.

Šį iššūkį padeda įveikti komunikacija. „Maksimaliai geras rezultatas galimas tik tada, kai vyrauja šilta, kolegiška atmosfera. Su kiekvienu komandos nariu bendrauju asmeniškai, skiriu ir paskirstau užduotis. Galiu tik didžiuotis savo komanda, nes šiandien vienas kitą suprantame iš pusės žodžio, o kartais nereikia nei žodžio, viskas aišku iš pasikeitusios veido minos“- šypsoti A. Margevičius.

Sprendimus priima komanda

Anot pašnekovo, susikalbėjimo paslaptis – bendras sprendimų priėmimas, įsiklausimas į kiekvieno lūkesčius. „Mes – vienas kumštis, todėl niekada jokių net smulkių problemų ar sprendimų nepriima vienas komandos narys. „Marino grupė“ nutarimai išdiskutuojami ir priimami bendrai“.

Ar sprendimų priėmimas augant kolektyvui netampa iššūkiu? A. Margevičius tikina: tai ne bėda. „Kolegų daugėja, todėl tenka skaidyti komandomis. Patirtis rodo, kad procesai efektyviausiai vyksta, kai komandą sudaro iki 5 darbuotojų. Jos nariai vienas kitą papildo, atlieka būtent jiems geriausiai tinkančias užduotis. Kiekviena komanda turi savo lyderį, organizatorių. Visi kolegos turi skirtingus gabumus – tuo šis darbas ir žavi. Papildome vieni kitus, tad užduotys įgyvendinamos itin profesionaliai“.

Dėmesys – darbuotojų augimui

„Marino grupė“ – dar gana jauna įmonė, kurioje netrūksta karjeros perspektyvų. Darbuotojams suteikiamos plačios augimo galimybės. „Investuojame į darbuotojų tobulinimąsi, dažnai organizuojame naudingus mokymus. Taip pat stengiamės suteikti įvairias karjeros galimybes savo komandai. Kiekviena nauja pozicija pirmiausia pasiūloma mūsų kolektyvo darbuotojams. Skelbiame vidinį konkursą, kurio metu pretendentas paruošia ir pristato planą, kaip eitų naujas pareigas“- pasakoja A. Margevičius.

Anot pašnekovo, puikus augimo įmonėje pavyzdys – jis pats. „Savo karjerą „Marino grupė“ pradėjau kaip pardavimų vadybininkas. Nuosekliai tobulinausi ir kilau karjeros laiptais, todėl šiandien esu generalinio direktoriaus pavaduotojas, atsakingas už kitus darbuotojus, užduočių paskirstymą ir įmonės augimą. Turime daug pavyzdžių, kaip iš paprastų darbuotojų išauga darbų vadovai, meistrai, iš personalo skyriaus darbuotojų išauga projektų ar skyrių vadovai“.

A. Margevičius įsitikinęs – investicijos ir galimybės komandos tobulėjimui – nauda ne tik darbuotojams, bet ir klientams. „Užsakovas gauna ne šiaip gerą paslaugą, bet visapusišką profesionalios komandos pagalbą. Tai reiškia, kad darbai įgyvendinami nepriekaištingai. Esu užtikrintas: šiuolaikiškas „Marino grupė“ požiūris ir dėmesys, skiriamas komandos augimui, užtikrina aukščiausios kokybės paslaugas, kuriomis pasinaudoti norėsite vėl ir vėl“.

Kiti įrašai

04 kovo, 2024
photo

Pardavimų vadovas Mantvydas: „Komanda turi būti vieninga kaip kumštis“

Ką reiškia 12 metų dirbti pardavimų srityje ir pagaliau išbandyti save naujoje vadovo […]

Daugiau
08 vasario, 2024
photo

Trečiųjų šalių personalo vadovė Irina: „Įmonė turi sistemiškai motyvuoti darbuotojus“

Trečiųjų šalių personalo vadovė Irina Bondareva jau 18 metų kaupia patirtį savo srityje […]

Daugiau
28 lapkričio, 2023
photo

Projektų vadovo Laimono istorija: „Jaunimas yra vieni atsakingiausių darbuotojų“

Projektų vadovas laivo korpuso darbams Laimonas Vaivada – jaunas, veržlus ir nebijantis iššūkių. […]

Daugiau